Acest website foloseste cookies pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse

Noapte instelata peste Ron - format mare

Cod : ARTVG5M
compara...
Descriere

Cameleonia va prezinta un decor din faianta pictata, reproducerea tabloului Noapte instelata peste Ron  (septembrie 1888), realizat de catre Vincent Van Gogh in perioada petrecuta in Arles.

Tabloul a fost realizat afara, pictand noaptea la lumina unei lampi cu gaz si a fost expus pentru prima data in Paris in 1889 la expozitia anuala a Societatii Artistilor Independenti. Astazi, capodopera poate fi admirata in Muzeul Orsay din Paris.

Aici aveti privelistea din acelasi loc in anul 2008.

Imaginea din tablou este surprinsa in cantecul "Spinning Away" al lui Brian Eno si John Cale, de pe albumul Wrong Way Up din 1990. In al doilea vers privelistea cantaretului este descrisa "like the night sky at Arles".

Cerul si efectele luminii nocturne au constituit tema pentru unele dintre cele mai faimoase tablouri ale sale, precum Terasa cafenelei, noaptea, pictat cu o luna inainte, si Noapte instelata, in Saint-Remy.

Pentru dificila actiune de a picta in aer liber pe timpul noptii, Van Gogh a conceput un sistem ingenios dar si periculos in acelasi timp: a fixat lumanari aprinse pe marginea palariei si pe sevalet. Punctul din care a ales sa picteze acest tablou ii permite sa capteze reflexiile luminii artificiale a iluminatului cu gaz in Arles peste apa de un albastru stralucitor a Ronului.

Culoarea are rol insemnat pentru Van Gogh. In corespondenta cu fratele sau Theo, adesea descrie obiectele din picturile sale prin nuante de culoare. Picturile sale avand ca tema noaptea, scot in evidenta importanta pe care o atribuie surprinderii culorilor stralucitoare ale cerului noptii si ale luminii artificale, o noutate pentru acei ani.

Intr-o scrisoare adresata lui Theo, el descrie astfel aceasta compozitie: "Cerul este acvamarin, apa este albastru regal, pamantul este mov. Orasul este albastru si purpuriu. Lumina gazului este galbena si reflexiile sale sunt aurii coborand spre verde-bronz. Pe cerul acvamarin Ursa Mare straluceste verde si roz, iar paloarea sa este in contrast cu auriul brutal al iluminatului cu gaz. Doi indragostiti se plimba pe malul apei."

Un detaliu interesant este faptul ca in aceasta compozitie Van Gogh repozitioneaza Ursa Mare din nord, in sud. Punctul din care a pictat era orientat spre sud si Ursa Mare nu ar fi aparut in peisaj.

Specificatii
Colorare faianta Pictata manual
Stil Clasic
Format 120 * 80 cm
Tema decor Reproduceri tablouri celebre
Peisaj terestru
Culoare Multicolor
Tip placa faianta Clasica
Dimensiune placa faianta 20 * 20 cm
Planeitate suprafata Neteda
Tehnica pictura Mayolica
Comentarii produs
Nu sunt comentarii
Scrie un comentariu

Produse recomandate

Noapte instelata
Cod ARTVG1
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Terasa cafenelei, noaptea
Cod ARTVG6
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Pret 2.185,00 Lei
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor:
www.anpc.gov.ro - Telefon gratuit info consumator: 021-9551.
Solutionarea online a litigiilor