Acest website foloseste cookies pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse

Noapte instelata

Cod : ARTVG1
compara...
Descriere

Cameleonia va prezinta o reproducere din faianta pictata a tabloului Noapte instelata, realizat de catre Van Gogh in timpul perioadei Saint-Remy. Intregul decor are dimensiunile 120x80 cm, fiind pictat pe placi de faianta de 20x20 cm.

Capodopera este una dintre cele mai cunoscute lucrari ale artistului si marcheaza un moment de cotitura catre o mai mare libertate imaginativa in arta sa. Astazi poate fi admirat in Muzeul de Arta Moderna din New York.

Artistul grec Petros Vrellis a creat o animatie video interactiva a faimoasei picturi Noapte instelata a lui Vincent Van Gogh, pe muzica "Miles" de Gig McKell.

Cultura populara

"Vincent" este titlul unui cantec al artistului american Don McLean, scris de acesta ca un omagiu adus lui Van Gogh. In acesta se surprinde viata artistului si diferitele tablouri realizate de catre acesta. Legatura cu aceasta pictura se face chiar din primul vers, "Starry Starry Night" si multi oameni cred ca acesta este si titlul melodiei. McLean a scris versurile in 1971 dupa ce a citit o carte despre viata artistului. In anul urmator cantecul a ajuns pe prima pozitie in UK Singles Chart si No 12 in SUA. Ulterior numerosi artisti au realizat cover-uri dupa acest cantec, printre ei numarandu-se Julio Iglesias, Nana Mouskouri, Josh Groban si Ronan Keating.

Descriere compozitie

Viata nocturna si cerul instelat au constituit subiectul si pentru alte tablouri faimoase ale artistului, incluzand Terasa cafenelei, noaptea si Noapte instelata peste Ron, pictate in Arles in 1888.

In mai 1889, Van Gogh hotaraste sa se interneze la sanatoriul din Saint-Remy-de-Provence, in sudul Frantei, unde va ramane pentru un an de zile. Timpul petrecut acolo a fost foarte productiv, desi frecvent intrerupt de atacuri nervoase care il impiedicau sa picteze.

Fiind inspirat de peisajul din jurul azilului, Van Gogh picteaza Noapte instelata in iunie 1889. Spre deosebire de tabloul anterior, Noapte instelata peste Ron, noua scena este pictata ziua, din memorie. Compozitia infatiseaza privelistea nocturna inspre nord de la fereastra camerei sale. Partea centrala infatiseaza satul Saint-Remy sub un cer plin de vartejuri. In partea stanga avem chiparosii cu forma lor de flacara. 

Pictura a fost comparata cu fotografia astronomica a stelei numita V838 Monocerotis, realizata de Hubble in 2004. Norii de gaz inconjurand steaua seamana cu structura de spirala pe care Van Gogh a folosit-o in opera sa.

Simon Singh, in cartea sa Big Bang, spune ca Noapte instelata are asemanari izbitoare cu un desen al Galaxiei Whirlpool, desenata de catre Lordul Rosse in 1845, cu 44 de ani inainte de lucrarea lui Van Gogh. 

Specificatii
Colorare faianta Pictata manual
Stil Clasic
Format 120 * 80 cm
Tema decor Peisaj terestru
Reproduceri tablouri celebre
Tip placa faianta Clasica
Dimensiune placa faianta 20 * 20 cm
Planeitate suprafata Neteda
Tehnica pictura Cuerda seca
Comentarii produs
Nu sunt comentarii
Scrie un comentariu

Produse recomandate

Noapte instelata peste Ron - format mare
Cod ARTVG5M
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Autoportret Van Gogh
Cod ARTVG3
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.
Pret 2.185,00 Lei
Produsul va fi livrat în aproximativ 40 zile lucratoare.

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor:
www.anpc.gov.ro - Telefon gratuit info consumator: 021-9551.
Solutionarea online a litigiilor