Acest website foloseste cookies pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse

Proiect Marks & Spencer

Compania spaniola Artelux, reprezentata in Romania de catre Cameleonia, a fost aleasa de catre lantul international Marks & Spencer pentru a furniza placi decorative artizanale, pictate manual, pentru reteaua sa de magazine cu specialitati de panificatie.

 

Acestia doreau un decor prin care sa comunice clientilor autenticitatea produselor sale si faptul ca se adreseaza unui public exclusivist. De aceea au apelat la un partener expert in ceramica, impreuna cu care sa poata realiza propriul model de faianta, utilizand doar tehnici si procese de lucru artizanale.

Pentru acest proiect au fost realizate peste 20.000 de placi de faianta. Fiind create manual, fiecare piesa este unica, iar intregul decor are o mare valoare artistica.

  

Plecand de la formatul ales, 15x15 cm, s-a creat designul, imaginea ce va fi reprezentata si s-au stabilit detaliile privind forma in relief. A urmat un studiu in care Marks & Spencer a ales din mai multe variante de culoare. Apoi au fost create matrite din gips, in care s-a introdus manual argila pentru a obtine forma dorita. Produsele au fost introduse la cuptor timp de 24 de ore, intr-un ciclu in care temperatura ajunge pana la 1000 grade Celsius. A rezultat o placa decorativa dura, care a fost emailata, aplicand fondul alb pe care s-au pictat manual detaliile in culoarea maro-roscat. Din nou s-a introdus la cuptor 24 de ore si a rezultat placa decorativa lucioasa, vitrificata, ce a fost pusa in opera.

  

Acest proiect exemplifica modul in care se pot  crea decoratiuni cu valoare ridicata, utilizand tehnici complet artizanale, stapanite de catre experti in domeniu, care dezvolta o idee clara a unui client.

Infiintat in 1884, Marks & Spencer este cel mai mare lant britanic specializat in vanzarea de imbracaminte si produse gourmet.

Artelux este un atelier spaniol cu peste 40 de ani experienta in domeniul proiectelor decorative care implica faianta pictata manual sau restaurarea de placi ceramice.


Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor:
www.anpc.gov.ro - Telefon gratuit info consumator: 021-9551.
Solutionarea online a litigiilor