Acest website foloseste cookies pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse

Cameleonia la conferinta "Equal Design - Architecture for All"

publicat in: Noutati // publicat pe: 05.12.2014

Evenimentul isi propune dezbaterea accesibilitatii spatiului arhitectural, invitand la expunere specialistii in domeniu, cercetatori, asociatii de profil si studenti.

Initiatorii acestei conferinte sunt asist.dr.arh. Oana Diaconescu si asis.dr.arh. Daniel N. Armenciu, in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si FIABA Romania - Fondul Italian pentru Anularea Barierelor Arhitecturale.

In cadrul lui, Cameleonia va sustine o prezentare despre ceramica pictata manual in viziunea Equal Design.
Cu aceasta ocazie se va lansa si concursul dedicat studentilor si tinerilor absolventi ai promotiei 2014 din Romania. Tema va propune accesibilizarea unui spatiu public din Bucuresti, care in prezent nu poate fi folosit de catre toate persoanele, fara discriminari. Castigatorii vor primi trofee din ceramica picatata manual de catre mesteri artizani din Spania, oferite de catre Cameleonia.

Programul conferintei este aici.

"Arhitectura pentru toti" reprezinta o preocupare a specialistilor si a investitorilor pentru configurarea spatiilor arhitecturale. In societatea contemporana se promoveaza drepturile omului si se discuta despre egalitatea intre sexe, varste, ranguri sociale, dar nu si despre o egalitate adusa la o scara a concretului: accesibilitatea tuturor, in toate spatiile. Din aceasta perspectiva, individul se diferentiaza fata de semenul sau prin raportul pe care il detine cu spatiul arhitectural.

Accesibilitatea reprezinta nu doar o problema asociata dotarii unei constructii, ci o exigenta de proiectare, care se adreseaza oricarei noi interventii pe edificii existente sau noi. In acest context, schimbarea paradigmei reprezinta o necesitate  de natura sustenabila esentiala pentru implementarea unor modele care, in timp, sa primeasca valoare de normalitate.

Cameleonia la conferinta

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor:
www.anpc.gov.ro - Telefon gratuit info consumator: 021-9551.
Solutionarea online a litigiilor